Röviden

MN
2011. 05. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újraindul a taxisháború?
Kevés ideje maradt a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) arra, hogy aláírja a város tömegközlekedési megállapodását, amely a taxiszolgáltatást is szabályozná – tette közzé a Budapest Airport (BA). Így kényes helyzetbe kerülhet a repülőtér, hiszen viszszatérhet a hírhedt taxisháború időszaka. A BKK erre reagálva közölte: a május 25-i közgyűlésen döntés születhet a reptér területén működő taxidrosztokról, így kedvező feltételekkel rendeződhet az ügy. (MN)

Óvakodj a hamis adattól!
A válság kialakulásában nagy szerepe volt annak, hogy az Európai Unió hamis vagy hamisnak tűnő adatokat is elfogadott egyes tagországoktól – mondta tegnap Pelczné Gáll Ildikó.
A fideszes európai parlamenti képviselő közölte: éppen ezért az unió gazdasági kormányzás csomagja szigorú ellenőrzés mellett kiszámíthatóságot és megfelelő adatközlést követel meg a tagországoktól. (MTI)

Külföldiek Romániában?
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) nyomására Romániában külföldi vezetők kerülhetnek az állami cégek élére – írta tegnap a spanyol Expansión című lap. Az IMF arra hivatkozva állt elő a követeléssel, hogy krónikusan magas a román költségvetési hiány, így szanálni kell a veszteséges közcégeket. Az IMF már több állami vállalat magánkézbe adását is kérte a román kormánytól. (S. T.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.