Sokat javított a Mol

Hírösszefoglaló
2011. 05. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mol csoport 92,7 milliárd forint nettó eredményt ért el az első negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 19 milliárd forinttal. Közben a társaság bevétele 34 százalékkal 1177,2 milliárd forintra nőtt, a profit pedig lényegében megegyezik az elemzők által várt 95,5 milliárd forinttal – derült ki a társaság tegnap nyilvánosságra hozott gyorsjelentéséből. A távirati iroda által idézett dokumentum szerint a jobb eredmény alapvetően a magasabb kőolajjegyzésáraknak és a rekordnagyságú gáz- és olajtermelésnek köszönhető, de az átszervezett feldolgozás-kereskedelem üzletág is lényegesen jobb üzleti eredményt ért el tavalyhoz képest.
A gyorsjelentés idézi Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgatót, aki elmondta: továbbra is a két fő üzletáguk fejlesztésére koncentrálnak. A kutatás-kitermelésben a megnövekedett termelés szinten tartása, hosszú távon a kutatás által vezérelt növekedés folytatása, illetve a további horvátországi kutatási lehetőségek kiaknázása a cél. A feldolgozás-kereskedelemben a régiós vezető pozíció megerősítésére törekszik a Mol, folyamatos hatékonyságjavítással és a rijekai finomító további modernizációjával.
Semlegesen, vagy enyhén pozitívan értékelték a Mol eredményeit a Portfolio.hu által megkérdezett elemzők. A szakértők egyöntetűen optimistán tekintenek az olajtársaság közeljövőbeli árfolyamára, elsősorban a várható dinamikus növekedésre alapozva.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.