Tiltakozás a láthatáron

Országos tiltakozóhullámra készül a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ), bár az ágazat dolgozóinak korkedvezményes nyugdíját nem érintené az alkotmánymódosítás. A szervezet több más, így a rendvédelmi érdekképviseletekkel is egyeztetett, egyelőre csak annyit tudni, hogy egységes fellépésre készülnek.

Bákonyi Ádám
2011. 05. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán kész a tárgyalásra. A szociális konzultáció lezárásáig nem születnek olyan kormányzati döntések, amelyek érintik a szakszervezetek által felvetett ügyeket, ezután a kormány kész a tárgyalásra – közölte Orbán Viktor abban a válaszlevélben, amelyet tegnap írt azoknak az érdekképviseletnek, amelyek megkeresték őt a kabinettel való egyeztetés érdekében. (MTI)


Országos tiltakozóhullámra készül a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete, terveik szerint folyamatosan változó helyszíneken és időpontokban vonulnak majd utcára. Székely Tamás, a szervezet elnöke elmondta, a korkedvezményes nyugdíjak megvonása ellen tiltakoznak, s követelik az egyeztetés nélküli, egyéni képviselői indítványokon alapuló döntések megszüntetését, valamint az érdekegyeztetési rendszer visszaállítását. Mindez azért érdekes, mert az ágazatban dolgozók korkedvezményes nyugdíját nem érintené az alkotmánymódosítás.
A tiltakozósorozat Kazincbarcikán kezdődik, a következő akció helyszínéről és módjáról a napokban egyeztet a szervezet országos titkári testülete. A VDSZ a közelmúltban széles körű felmérést készített a tagjai körében, egyebek mellett arról kérdezte a dolgozókat, hogy mit várnak a szakszervezetektől, részt vennének-e egy országos demonstráción, vagy tiltakoznának-e munkabeszüntetéssel olyan kormányzati döntések ellen, amelyek veszélyeztetik a munkájukat, a megélhetésüket. A kérdőívek feldolgozása még tart.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.