Tiltakozók sátoroznak Madrid központjában

2011. 05. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak a spanyolországi szociológusok és politológusok, a hatóságok sem tudnak mit kezdeni a vasárnap óta Madrid egyik központi terén sátortábort verő válság- és politikaellenes tiltakozókkal. Még Alfredo Pérez Rubalcaba szocialista belügyminiszter is félbehagyta kampányát a vasárnapi helyhatósági és részleges tartományi választások előtt, hogy tanulmányozza a helyzet rendezésének lehetőségeit. Kedd hajnalban kilakoltattak ugyan kétszáz táborverőt, de a tüntetők egyszerűen nem veszik figyelembe a demonstrációkat betiltó hivatalos döntéseket, és mintegy válaszul minden este megtöltik a történelmi emlékeket is idéző Puerta del Solt, illetve a spanyol fővároson kívül már a többi nagyváros, például Barcelona és az andalúziai Granada főtereit is.
A válságot és a válságkezelő intézkedéseket megelégelő munkanélküliek ma, tehát a hivatalos kampánycsend idején, sőt még a szavazás napján is az utcákra szándékoznak vonulni. Így akarják rábírni a polgárokat, ne szavazzanak egyik politikai pártra sem. Csütörtökön kezdték összeállítani követeléseiket, amelynek sarkalatos pontja a választási törvény módosítása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.