Totó

Munkatársunktól
2011. 05. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundesligában már lement a függöny, de a Német Kupa döntőjét szombaton játssza Berlinben a Duisburg és a Schalke, és ez az összecsapás nyitja a hét végi szelvényt. A másodosztályban szereplő s ott csak nyolcadikként zárt Duisburg a kupában nem kis meglepetésre az élvonalbeli Kaiserslauternt és a Kölnt is kiverte, az elődöntőben a hozzá hasonlóan Bundesliga II-es Cottbuson lépett át, míg a Schalke a fináléba jutásért Raúl góljával idegenben verte 1-0-ra a Bayern Münchent. A gelsenkircheni alakulat a BL-ben is messze a várakozáson felül tartotta magát, hiszen a legjobb négyig jutott, kiejtette a címvédő Intert is, a Bundesligában azonban csak a 14. helyen végzett. Mégis úgy gondoljuk, újra kiléphet a nemzetközi porondra, mert a Német Kupa győzteseként Európa-liga-induló lesz. A Premier League zárófordulójában az MU és a Chelsea mögött a harmadik hely még kiadó, a Manchester City egy ponttal többet gyűjtött az Arsenalnál. A bronzérmes a BL-ben főtáblás lesz, a negyediknek selejteznie kell, s a hét végi két, hasonló kaliberű rivális szerintünk nem bolygatja meg a sorrendet. A kiesés ellen harcoló Blackpoolra és a Birminghamre embert próbáló feladat vár a bajnoknál, illetve a Tottenhamnél.
Olaszországban egy nagy kérdés maradt nyitva, a BL-selejtezőt érő 4. helyre az Udinese és a Lazio hajt.

Heti totótippjeink
1. Duisburg–Schalke 2
2. Aston Villa–Liverpool X, 2
3. Bolton–Manchester City 2
4. Everton–Chelsea 2
5. Fulham–Arsenal 2
6. Manchester United–Blackpool 1
7. Tottenham–Birmingham 1
8. Roma–Sampdoria 1, X
9. Internazionale–Catania 1, X
10. Palermo–Chievo 1, X
11. Udinese–Milan 1, 2
12. Lecce–Lazio 2, X
13. Brescia–Fiorentina X, 1
+1 Juventus–Napoli X

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.