Új szerepet kap januártól a hadsereg

Bodacz Péter
2011. 05. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak a rendőrség, hanem a hadsereg is rész vesz január elsejétől a közfoglalkoztatási programok logisztikai lebonyolításában. A terület átszervezéséről első ízben lapunk számolt be kedden, ám akkor még csak azt lehetett biztosra venni, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium helyett a Belügyminisztérium lesz felelős a közmunkáért.
Az Index.hu tegnap közölt információi ugyanakkor a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerepvállalásáról is szólnak. A HM-re azért lehet szükség, mivel a program beindulása után munkások kisebb csoportjai jönnének-mennének az ország különböző részeire, ahol egy-egy helyi kezdeményezés megvalósításában vennének részt. Internetes laptársunk úgy tudja, az új államtitkárságot Béndek József, a VPOP egykori parancsnoka fogja vezetni. A pénzügyőr altábornagyot, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vámszakmai elnökhelyettesi posztjáról hívták el a feladatra, április elején Pintér Sándor belügyminiszter kérésére vezényelték a belügyi tárca állományába. A közmunkások kikölcsönzését pályázati úton lehet majd kérni, a közmunkaprogram mellett pedig egy öngondoskodási mozgalom is indul. A célkitűzések népszerűsítésére pedig már elindult a Mi ügyünk nevű blog.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.