Újabb vád Stadler ellen

Török László
2011. 05. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ősszel új büntetőeljárás indul Stadler József akasztói vállalkozó ellen a Kecskeméti Városi Bíróságon. Kopasz Zsolt, Bács-Kiskun megyei főügyészhelyettes lapunknak elmondta, csődbűntett és más bűncselekmények elkövetése miatt emeltek vádat S. József ellen. Az intézkedés az üzletember két vállalkozásának tevékenysége miatt történt. Megtudtuk, Stadler egyik cége a felszámolási eljárás megindulása után a felszámolóbiztos hozzájárulása nélkül folytatott gazdasági tevékenységet (információink szerint a vádlott egy sörözőt üzemeltetett), az ennek következtében keletkezett árukészletről és bevételről nem tájékoztatta a felszámolót és ezzel meghiúsította a hitelezői igények kielégítését. Megírtuk, hogy a hatóságok szerint Stadler József két cége összesen 350 millió forintos tartozást halmozott fel. Az üzletember a Magyar Nemzetnek korábban elmondta, az adóhatóság az elmúlt években a két szóban forgó cég egyetlen áfa-visszaigénylését sem hagyta jóvá, ezzel szemben 150-170 millió forintos bírságokat szabtak ki. A vállalkozó ezzel magyarázta, hogy miért van 350 milliós hitelezői igény a társaságokkal szemben.
Stadler József a napokban négy év tíz hónap börtönbüntetést és 67 millió forint vagyonelkobzást kapott nem jogerősen adócsalás, valamint közokirat- és magánokirat-hamisítás miatt. 2003-ban négy és fél év fogházbüntetésre ítélték különösen nagy kárt okozó csalásért, amelyből három évet le is töltött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.