Újjáéledő kapcsolat Örményországgal

Lukács Csaba
2011. 05. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendszerváltás óta magyar közjogi méltóság nem járt Örményországban, így Kövér László házelnök látogatása különös jelentőséggel bír – jegyezték meg helyi politikai elemzők tegnap, miután a magyar politikust fogadta Szerzs Szargszján, az Örmény Köztársaság elnöke. A házelnök egy kilencfős parlamenti delegáció élén utazott abba az országba, amely a világon elsőként – időszámításunk szerint 301-ben – államvallássá tette a kereszténységet. Látogatása során Kövér László helyi politikusokkal megkoszorúzta azt a szabadtéri emlékművet, amely a II. világháborúban Örményország területén elhunyt magyar hadifoglyoknak és a Magyarországon elhunyt örmény katonáknak állít emléket.
Kövér László tegnap Grúziába utazott kétnapos hivatalos látogatásra, Mihail Szaakasvili, Grúzia elnöke pedig vasárnap érkezik Magyarországra szintén két napra. A kaukázusi ország államfője megbeszélést folytat vendéglátójával, Schmitt Pál köztársasági elnökkel, üzleti fórumon vesz részt és Kiskőrösre látogat, ahol virágcsokrot helyez el Grigol Abasidze XX. századi grúz költő és műfordító tavaly felavatott szobránál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.