Vasárnap újra WAMP

Makrai Sonja
2011. 05. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vásárról vásárra sűrűsödik a budapesti WAMP – Wasárnapi Művészeti Piac programkínálata. Szimpla dizájnvásárnak indult, hogy összefogja a hazai, innovatív, iránymutató tervezőket, mostanra pedig már állandó gasztroblokkal is büszkélkedhet, folyamatosak a tárgykultúrához kapcsolódó kísérőprogramok, és mindig megválasztják a hónap dizájnerét.
Most vasárnap a Millenáris B csarnokában a GoBe társulat és az Eventuell Galéria tervezőinek közös ékszerképzetei elevenednek meg, jelen lesz a bicikli-szépségversenyt elindító LIKEmyBIKE csapata is, akik retrofotókat készítenek a kerékpárokról és gazdáikról. A hónap tervezőjének most a magyar–amerikai Tipton Zakariást, a Tipton Eyeworks vezetőjét választották. Tipton alapvetően bakelitlemezből készít retró hatású szemüvegeket, de legjobban a Cinematique sorozat darabjai mennek. A szemüvegszárakba applikált filmtekercsek decens, erotikus jeleneteket vagy éppenséggel az orosz űrkilövés pillanatit őrzik.
A mostani WAMP-on ott lesz az egyetlen hazai parfümőr is, aki a Jean-Paul Guerlain által alapított iskolában tanulta ki a tudományt. Zólyomi Zsolt illatbemutatót tart, amelynek fókuszában Nina Ricci dédunokájának legújabb parfümje lesz, de ízelítőt ad parfümismereti kurzusaiból is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.