Villas-Boas maradna Portóban

Munkatársunktól
2011. 05. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövőre is a szerda este Európa-ligát nyert FC Porto labdarúgócsapatának vezetőedzője maradna Andre Villas-Boas, aki reméli, játékosai ugyanott szeretnék folytatni pályafutásukat. A veretlen portugál bajnok gárda vasárnap triplázhat, ha a nemzeti kupadöntőben legyőzi a Guimaraest. „Nagyszerű, amit az idén elértünk, és ha megszerezzük a harmadik trófeát is, akkor örökké emlékezetes marad ez a szezon a Porto számára – mondta Villas-Boas a Braga ellen 1-0-ra megnyert EL-finálé után. – Lelki szempontból is hatalmas lökés ez a siker, a Porto ezzel még különlegesebb, egyedülállóbb egyesületté vált.”
A 33 évesen és 213 naposan minden idők legfiatalabb európai kupagyőztes edzőjévé vált szakember kivásárlási ára nagyon magas, ő pedig továbbra is elkötelezett a klub iránt, s reméli, legjobb futballistái szintén maradnak. „Nagyon boldog vagyok itt, ez a szülővárosom – fogalmazott a tréner. – Az elért sikerekhez bizalomra és tehetségre volt szükségem, a legjobb játékosokkal dolgozhattam együtt, tőlük egyébként sem lenne könnyű megválnom. A portói futballisták ára amúgy nagyon megemelkedett, nem lesz könnyű megszerezni őket, s a nehéz gazdasági helyzetben nincs is elég pénzük ehhez a riválisainknak.” A brazil Hulk kivásárlási ára százmillió euró, a döntőben győztes gólt szerzett – és tizenhét találattal EL-csúcstartó – Falcao pedig harmincmilliónál kevesebbért nem eladó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.