A Fideszt dicsérte Medgyessy Péter

Munkatársunktól
2011. 06. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eladósodottság ügyében Veres János pénzügyminisztersége és Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt került abba a helyzetbe Magyarország, hogy „a romlás felgyorsult” – mondta Varga Mihály a Kossuth Rádióban tegnap reggel. – A lakosság devizaadósságának jelentős növekedése pedig 2004-ben kezdődött – tette hozzá a Miniszterelnökséget vezető államtitkár –, amiért „egyértelműen az akkori pénzügyminisztert, Draskovics Tibort és az egymást váltó két miniszterelnököt, Medgyessy Pétert és Gyurcsány Ferencet terheli a felelősség”. A bankokkal folynak az egyeztetések az adósmentésről; a kérdés az, mondta, hogy ha valamilyen árfolyamot megállapítanak, akkor a pénzintézetek, az állam és az adósok milyen mértékben térítsék meg a valós és a rögzített kurzus közötti különbséget.
– A Fidesz elmúlt egyéves kormányzása az eddigiektől nagyon eltérő, és ez önmagában is érték, mert az emberek változást akartak – ezt már Medgyessy Péter mondta ugyanabban a műsorban. A volt kormányfő egyetért a korkedvezményes nyugdíjazás rendszerének rendbetételével. – A baloldal ma, hitelesség hiányában, nem jelent alternatívát a jobboldallal szemben – fogalmazott. A politikus azt tanácsolja, hogy az MSZP a személyi konfliktusok helyett az emberek problémáival foglalkozzon. A Jobbikról szólva azt emelte ki, hogy a radikálisok valós problémákat vetnek fel, de azokra elfogadhatatlan válaszokat adnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.