Adósságcsökkentés: kedvezmények járnak

Bodacz Péter
2011. 06. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogadta a parlament azokat a törvénymódosításokat, amelyek az államadósságot mérsékelni hivatott alapba való befizetéssel kiérdemelhető kedvezményekről szólnak. A mostani jogszabály-módosítás az Összefogás az Államadósság Ellen Alap létrehozásáról szóló, április vége óta hatályos kormányrendeletet hivatott kiegészíteni. A kormány akkor ígéretet tett arra, hogy aki befizet az adósságcsökkentő alapba, azt adókedvezmény fogja megilletni, ám ehhez jogszabályi módosításokra van szükség – ez zárult le a kora esti órákban. Az új előírások szerint az átutalt összeget a magánszemélyek levonhatják a személyi jövedelemadójuk, az egyszerűsített közteher-viselési hozzájárulásuk (ekho), vagy az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) alapjából. A cégeknél pedig elismert költségnek fogja tekinteni a társaságiadó-törvény a befizetést, így ezen adó alapját is csökkenti az alapba utalt pénz. A közel egy hónapja élő, OTP által kezelt számlára bárki befizethet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.