Ajánlásokat tett az unió hazánknak

2011. 06. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Bizottság tegnap 27 országspecifikus és egy további, az euróövezet egészére vonatkozó ajánláscsomagot fogadott el annak elősegítésére, hogy a tagállamok a növekedés, a foglalkoztatás és az államháztartás terén a kívánatos eredmények elérésére felgyorsítsák gazdasági és szociálpolitikai intézkedéseiket. A Magyarországra vonatkozó országspecifikus ajánlásában az Európai Bizottság szerint további lépésekre van szükség a költségvetés szerkezeti egyenlege javításának érdekében; meg kell határozni az alaptörvényben előírt államadósságszint eléréséhez szükséges lépéseket, mérsékelendő az egykulcsos adó kis keresetűekre gyakorolt hatását, és javítani kell a közfoglalkoztatási rendszer minőségét.
A bizottság azt ajánlja, hazánk előzze meg, hogy jövőre a költségvetés hiánya újra meghaladja a bruttó nemzeti termék 3 százalékát. Brüsszel szerint lépések teendők a közmunkaprogramok és egyéb közfoglalkoztatók kapacitásának minőségi megerősítésére, azaz hatékonyabb képzést és segítséget kell nyújtani az álláskeresésben, valamint szükség van a hatékonyság fokozására az egyénre szabott programokban. Az Európai Bizottság javasolja, hogy a kormány ösztönözze a nők részvételét a munkaerőpiacon, elsősorban a gyermekfelügyeleti szolgáltatás általánosabbá tételével. Brüsszel úgy látja, át kell vizsgálni a kis- és középvállalati szektor jelenlegi támogatási eljárásait.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.