Ámokfutó rendőr Nagyváradon

2011. 06. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szolgálati fegyverével megölte szüleit, majd öngyilkosságot kísérelt meg egy rendőr a magyar– román határ mentén fekvő Nagyváradon. A Bihar megyei ügyészség tájékoztatása szerint a 33 éves Gabriel Cristian Venter szerda késő este apja munkahelyére autózott, ahol rövid szóváltás után kétszer hasba lőtte az 58 éves férfit. Utána a rendőr szülei lakására ment, és szíven lőtte 51 éves anyját is. Az ámokfutó ezután barátnőjéhez ment, majd nem sokkal később személygépkocsijába ült, és főbe lőtte magát. A férfit öntudatlan állapotban szállították kórházba, az orvosok szerint állapota válságos, és nincs esélye a túlélésre. Az előzetes információk szerint a férfi szerelmi viszonyt folytatott egy férjezett nővel, szülei pedig ellenezték a kapcsolatot. Viorel Gavra Bihar megyei főügyész tegnap úgy nyilatkozott, alapos a gyanú, hogy a rendőr a szeretőjét is meg akarta ölni, a nő azonban megijedt, amikor a férfi telefonon elmesélte neki a történteket, és többszöri kérlelése ellenére sem ment le a tömbház elé. Alina Dinu, a Bihar megyei rendőrség szóvivője szerint a férfi korábban kifogástalanul végezte munkáját, a pszichológiai teszteken is jól szerepelt.
Ezzel egy időben a dél-erdélyi Brassóban tegnap őrizetbe vettek egy ügyvédként praktizáló volt ügyészt, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy bérgyilkos az ő megrendelésére ölte meg a feleségét, hogy felvehesse a nő életbiztosítását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.