Az EU szégyene

2011. 06. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még senki nem vádolta Gyürk Andrást, az Európai Parlament magyar néppárti küldöttségének vezetőjét, hogy euroszkeptikus, de szerdán délután az új magyar alkotmányról e testület teljes ülésén rendezett szégyenletes vitán felszólalását azzal fejezte be, hogy ami ott folyik, az gyengíti az Európai Unió híveit, a benne kételkedőket pedig megerősíti. Kijelentésével nehéz szembeszállni. Bauer Edit pozsonyi néppárti képviselő megdöbbenését fejezte ki a hatalmas teremben uralkodó háborús hangulat miatt.
Azt a cirkuszt, amit ott a szocialisták, szélsőbalosok és liberálisok csaptak – és azt a gyűlölettel vegyes élvezetet, ahogyan azt tették – a most elfogadott magyar alaptörvény és csakis a magyar alaptörvény ellen, példátlan az utóbbi hét évben. Azok jelentették ki róla, hogy monarchisztikus, akiknek a hazájában királyság van. Azok ítélték el területen kívüliségi igényeiért, vagyis azért, mert állampolgárságot ad, mint hazudták, a határokon kívül élő magyaroknak, akiknek az országában, így Szlovákiában és Romániában, a határokon túl élő nemzettestvéreknek automatikusan szavazati jog jár. Azok beszéltek a magyar alkotmány múltba révedéséről, akiknek az alkotmánya államvallást rögzít, vagy kötelezővé teszi az ott élő, őshonos magyar kisebbségnek a Nagymorva Birodalom vagy Cirill és Metód tiszteletét, és azok ítélték a zöldombudsmanról szóló új rendelkezéseket, akiknek az országában nincs zöldombudsman.
A látványt még „szebbé” tették azon magyarországi szocialistáknak még a korábban tőlük megszokottnál is dühödtebb felszólalásai a demokrácia, a szabadságjogok és az európai értékek nevében, akik 2006 őszén azzal támadták az Európai Parlamentben az akkori szocialista–szabad demokrata kormány által elrendelt, páratlan rendőri brutalitás nyomán a témában Brüsszelben rendezett néppárti meghallgatást, hogy az ott felszólaló képviselők álságos és áruló magatartásukkal olyan fórumon állítanak valótlanságot, amelyre az ilyen kérdések megvitatása nem tartozik.
Aki azt állítja, Magyarország – immár ki tudja, hányadik – pellengérre állítása nem egyedi, nem mond igazat. Vegyük csak a lukácsista filozófusok európai parlamenti szerepeltetését. Vajon elképzelhető lett volna, hogy Milan Zigo, Miroslav Marcelli szlovák filozófusok előadást rendeznek az EP-ben, ahol a Fico-kormányt támadják, amiért – és most egy nemcsak az „uniós értékekkel” szemben álló jogszabályt, de egy valóban velejéig emberellenes gazemberséget említünk – hazájukban az őshonos magyarokat büntetik anyanyelvük használatáért? A kérdés feltevése annak megválaszolása. De ebben az EP-ben a zöldfrakció tagjai a Magyar Nemzet logóját a cenzúrát jelentő fehér papírlapra nyomtathatták, miközben szájukat kendővel kötötték be, majd párttársaik azt hangoztatták, Magyarországon a média helyzete épp olyan, mint Lukasenko Fehéroroszországában. Miközben nálunk a „hallgatásra ítélt” balliberális média egy éve felváltva hangoztatja, a kormányfő meg akarja koronáztatni magát, vagy hogy itt nem lesz 2014-ben választás. És ugyanez a média – amely korábban az erőszak monopóliumának általa vizionált felvizezése miatt sikoltozta tele a minden rémsikolyára gondolkodás nélkül vevő külhoni médiát – most fizikai összecsapásra buzdítja a rendvédelmieket.
Nemrégiben egy, a „természetesen” szintén a kormány igájában szenvedő Klubrádióba betelefonáló hölgy elpanaszolta, a kormány miatt munkanélküli fiának azt tanácsolta, azonnal csomagoljon, mert Orbán Viktor meg akarja szállni Észak-Erdélyt és lerohanni a Felvidéket. A betelefonáló azonban nem mérte fel a neki is fennálló lehetőséget. Vádját az Európai Parlament elé kellene terjesztenie. Mind meghallgatása, mind a kormány elítélése „irredenta célokra történő háborús előkészületekért” szinte garantált. Akár fia kártérítése.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.