Az NB I-be jelentkezhet a Temesvár

2011. 06. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországra vagy Szerbiába költöztetné Temesvár labdarúgóklubját a bánsági város önkormányzata, miután a bajnoki ezüstérmes csapatot a román másodosztályba száműzték, és a Bajnokok Ligájában sem indulhat. A klub ellen ráadásul precedensértékű munkajogi pert indított egy erdélyi magyar futballista.
A bukaresti labdarúgó-szövetség (FRF) licencadó bizottsága úgy határozott: az állammal szemben felhalmozott tetemes adósságok miatt több együttest száműz a Liga 1-ből. A döntés két „vezéráldozata” az FC Temesvár és a Besztercei Gloria, három másik, ugyancsak licenc nélkül maradt csapat amúgy is kiesett a másodosztályba a frissen lezárult pontvadászat során. Az aranyéremért végig „partiban lévő” FC Temesvár egyébként az adósságokon és a gazdasági rendellenességeken kívül azért sem indulhat a Liga 1-ben ősszel, mivel 1,2 millió euróval tartozik a Benficának Sepsi László átigazolásáért. A 24 éves, marosludasi származású hátvéd emiatt a napokban precedenst teremtett a román futballban azáltal, hogy munkajogi pert indított klubja ellen. A szankciókra válaszul Gheorghe Ciuhandu, Temesvár polgármestere felvetette annak a lehetőségét, hogy a város csapata a földrajzilag különben is közelebb lévő és a korrupciótól kevésbé fertőzött magyar, netán szerb bajnokságba nevezzen be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.