Börtön a volt felügyelőnek

Hírösszefoglaló
2011. 06. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három év börtönbüntetésre ítélt a Bács-Kiskun Megyei Bíróság első fokon egy korábbi munkaügyi felügyelőt, akit két- rendbeli vesztegetés bűntettében és közokirat-hamisításban talált bűnösnek. Varga Ferenc az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) Dél-alföldi Munkaügyi Felügyelőségénél dolgozott. A büntetett előéletű akkori munkaügyi felügyelő 2007-ben és 2008-ban több építkezésen ellenőrzést végzett, azt vizsgálta, hogy a dolgozók rendelkeznek-e alkalmi munkavállalói könyvvel, azokat vezetik-e. Farkasné Kramolis Andrea bírói tanácsa bizonyítottnak találta, hogy a munkaügyi felügyelő két esetben pénzt kért és fogadott el azért, hogy a feltárt hiányosságokat ne a valóságnak megfelelően jegyzőkönyvezze. Az elsőrendű vádlottat a bíróság mellékbüntetésül három évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint 120 ezer forint vagyonelkobzással is sújtotta.
Az előző ciklusban az OMMF több vezetője is korrupcióra adta a fejét. Januárban előzetes letartóztatásba helyezték a Dél-alföldi Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőség egyik volt munkavédelmi felügyelőjét, B. Lajost korrupcióval gyanúsítják. Az OMMF vezetői ellen indított nyomozás során már vádat is emelt az ügyészség: Papp István, a szervezet volt elnöke és négy egykori vezetőtársa többrendbeli, hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás és hivatali visszaélés miatt kerül bíróság elé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.