Dallamkürt

2011. 06. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most, hogy a taxisok is felvonultak dudaszóval a fővárosban, az emberben fölsejlik a rossz emlékű 1990-es taxisblokád. Igaz, ezúttal drosztvitákról, tarifaegyeztetésekről van szó, de a 21 évvel ezelőtti megmozdulás sem direkt politikai szándékkal indult, aztán mivé nőtte ki magát…
A rendvédelmiek hetek óta tartó tiltakozássorozatán is előbukkant a politika kontúrja: a kormánypártok ellenfeleit is összetrombitálják. Ahogy eltűnni látszik a máskor sűrűn emlegetett szakszervezeti pártsemlegesség, úgy bukkannak fel az érdekvédelem régi, kihízott fejű vezetői, akikről az előző években kevesebbet hallottunk.
Mozgalmasabbá lett az utcakép, és ez kifejezetten tetszik a parlamenti ellenzéknek. Nemrég maguk hirdették meg – legbőszebben a vesztét érző kádköves –, hogy egy zászló alá kell sorakozniuk az Orbán Viktorral elégedetleneknek. Aligha véletlen, hogy a tüntetések némelyikén már harsányan vesszenorbánoztak… Tömeget fölheccelni munkásmozgalmi alapismeret. És demagógia. A lakosság szimpátiájára apelláló rendőrök önbizalma elgondolkodtató: azoktól várnak most együttérzést, akiket néhány esztendeje még magukból kivetkőzve ütöttek-vertek-lőttek?
Évek alatt felgyülemlő lappangó feszültség harsog most a tereken, dudál a városháza előtt gyülekező taxikból. Az indulat sok tekintetben érthető, de érthető a dudaszó rossz emléke is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.