Egyezséget szeretne a KDNP

Hírösszefoglaló
2011. 06. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Reális kompromisszumot szeretne a szabad vasárnap ügyében a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) – nyilatkozta az MTI-nek a kisebbik kormánypárt országgyűlési képviselője. Stágel Bence szerint az álláspontok közelítésére a vasárnapi zárva tartással érintett kereskedelmi üzletek pontos körének meghatározásában, illetve a családi vállalkozások előnyben részesítésénél van lehetőség. A kereszténydemokrata politikus az elmúlt időszakban folytatott egyeztetéseket összegezve azt mondta, hogy a kereskedelmi dolgozók érdek-képviseleti szerveinek körében abszolút kedvező a szabad vasárnap fogadtatása.
Stágel Bence szerint a vasárnapi munkavégzés nemcsak a kereskedelmi szektor dolgozóit érinti hátrányosan, hanem a beszállítókat is. A politikus szerint a nyitva tartás korlátozásával érdemben nem csökkennek az adóbevételek, mert más napokra koncentrálódna a forgalom. Mindenképpen figyelembe kell venni a pihenéshez, a testi-lelki egészséghez való alapjog érvényesülését, ami hosszú távon akár még az egészségügyi kiadásokat is csökkentheti – emelte ki Stágel Bence. Hozzátette: a törvénymódosítás nem vonatkozna a családi programokat, vasárnapi időtöltést kiszolgáló üzletekre, a szállásadókra és a szolgáltató szektorban tevékenykedőkre. A turisztikai és vendéglátó-ipari szektorban munkaerő-felvételre is szükség lehet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.