Eljárás indult az agrárkamarai főtitkár ügyében

Dénes Zoltán
2011. 06. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a Magyar Agrárkamara főtitkárának ügyében Budai Gyula. Az elszámoltatási és korrupcióellenes kormánybiztos a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak címzett beadványában megállapítja, hogy az agrárkamara és a szervezet főtitkára, Ebele Ferenc között létrejött munkaszerződések a jó erkölcsbe ütköző és a jogszabályok megkerülését célzó, a munkavállaló részére jogosulatlan előnyöket biztosító megállapodások. Mint írja, Ebele Ferenc nyugdíjazására hivatkozva 2009. november végén kérte határozott idejű munkaszerződésének idő előtti felmondását, amiért a köztestületként működő szervezet 11,2 millió forintot fizetett a főtitkárnak. Ugyanezen a napon viszont az agrárkamara már a felmondottal azonos feltételeket tartalmazó új munkaszerződést is kötött Ebele Ferenccel. A kormánybiztos feltételezése szerint a régi munkaszerződés felbontására és az új aláírására csak azért lehetett szükség, hogy a főtitkárnak kifizethessék az említett összeget, tehát valójában egyik félnek sem állt szándékában Ebele Ferenc foglalkoztatásának megszüntetése. Ebele Ferenc a mai napig a Magyar Agrárkamara főtitkári posztját tölti be, noha az ügy két héttel ezelőtti kipattanását követően szóban már felajánlotta lemondását a kamara elnökségének. A Magyar Agrárkamara működtetését jelentős mértékben állami forrásokból oldják meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.