Előzetes megegyezés született

Munkatársunktól
2011. 06. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közeledtek az álláspontok a belügyminiszterrel folytatott egyeztetésen – jelentette be a rendvédelmi hivatásos állományt érintő korkedvezményes nyugdíjrendszer átalakításáról szóló tegnapi tárgyalások után Kónya Péter. A fegyveres és rendvédelmi dolgozók sztrájkbizottságának vezetője úgy fogalmazott, hogy a Pintér Sándor által a kormány elé terjesztendő javaslat „kezelhető és tudomásul vehető, ám nem nevezhető jónak”. A szakszervezetek ezért úgy döntöttek, további esetleges lépéseik bejelentését megelőzően megvárják a kormány mai ülésének döntéseit. Kónya Péter sem az egyeztetéseken elhangzott javaslatokról, sem a kormány esetleges elutasító döntése nyomán várható lépéseikről nem kívánt beszélni. A Belügyminisztérium közleménye szerint Pintér Sándor – többnapos tárgyalássorozat után – a szakszervezetek véleményének és javaslatainak figyelembevételével kialakította álláspontját a Széll Kálmán-tervben foglalt, a rendvédelmi hivatásos állományt érintő korkedvezményes nyugdíjrendszer átalakításáról. A belügyminiszter a kormányülésen ismerteti javaslatát.
A rendvédelmiek sztrájkbizottsága azután alakult meg, hogy Lázár János és Balsai István fideszes politikusok alkotmánymódosító javaslatot nyújtottak be az öregségi nyugdíjkorhatár előtt nyugdíjba vonult rendőrökre, pénzügyőrökre, határőrökre, büntetés-végrehajtási tisztekre vonatkozóan, ellátásuk felülvizsgálhatóvá tételére.
Meglehetősen visszás helyzet, hogy a hivatásos állomány tagjai, azaz rendőrök, pénzügyőrök, határőrök, börtönőrök, katonák nem rendelkeznek sztrájkjoggal, így egy esetleges munkabeszüntetés törvénytelen lenne, ami azonnali elbocsátást vonna maga után. A tárgyalások alatt a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete tartott demonstrációt a Kossuth téren.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.