Gyurcsányt kiadná az ország

Munkatársunktól
2011. 06. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felfüggesztené a megkérdezettek elsöprő többsége Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök mentelmi jogát, hogy a politikus tisztázhassa felelősségét az ügyészség előtt – derül ki a Századvég május közepén végzett közvélemény-kutatásából. Ismeretes, áprilisban a legfőbb ügyész Gyurcsány Ferenc képviselői mentelmi jogának felfüggesztését kérte a parlamenttől a sukorói kaszinóberuházás ügyében, az azonban a mai napig nem történt meg.
A választók nagy többsége, csaknem 86,9 százaléka hallott a mentelmi ügyről. A megkérdezettek 70,8 százaléka értett egyet azzal az állítással, hogy a parlamentnek fel kell függesztenie a volt kormányfő mentelmi jogát, hogy tisztázhassa magát. A válaszadók 13,2 százaléka éppen ennek ellenkezőjét gondolja. A magukat baloldalinak valló és szocialista szavazók körében is többségben vannak a kiadatáspártiak (51,6 százalék). Ebben a körben a megkérdezettek 36,6 százaléka tartaná feleslegesnek a mentelmi jog felfüggesztését. Hasonló eredményre jutunk, ha a pártpreferencia szerint vizsgáljuk a kérdést. Ez esetben az MSZP szavazók 56,5 százaléka „adná ki” az ügyészségnek Gyurcsányt és 31,9 százalék tartaná szükségtelennek ezt.
A magukat jobboldalinak vagy középen állónak tekintő választópolgárok között még nagyobb fölényben vannak a felfüggesztés- pártiak: az előbbi csoport 72,9 százaléka, az utóbbi 88,8 százaléka az ügyészség elé küldené a volt kormányfőt. A Fidesz-szavazók 88,6, a jobbikosok 80,6, az LMP támogatóinak pedig a 68 százaléka tenné ugyanezt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.