Joplin romokban

Munkatársunktól
2011. 06. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legkevesebb nyolcvankilenc halálos áldozatot követelt egy tornádó a missouri állambeli Joplin kisvárosában – közölték tegnap a hatóságok. Mark Rohr városi elöljáró tájékoztatása szerint a légörvény tíz kilométer hosszú csapást vágott a városka központján keresztül. A település déli részét a földdel tette egyenlővé a szélvihar, üzleteket, lakóépületeket és éttermeket döntve romba. A Springfield News-Leader című lap azt írta, a tornádó teljes erejével csapott le a Kansas és Oklahoma államok határától néhány kilométerre fekvő Joplinra. Május elején tornádók több mint 300 ember halálát okozták az Egyesült Államok délkeleti részén.

fotó: REUTERS/Aaron Kafton

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.