Kárpótlást ígérnek a kitelepítetteknek

MTI
2011. 06. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vizsgálja a kormány a kitelepítettek kárpótlásának rendezését, annak lehetőségét, hogy a jövőben az ilyen címen járó nyugdíjrészt legalább annyival meg lehessen emelni, mint a többi nyugdíjrészt – mondta Rétvári Bence a Budapestről kitelepítettek emlékművének avatása után. A közigazgatási tárca parlamenti államtitkára kiemelte: az utóbbi években az előző kormány a nyugdíj-kiegészítéseket, amelyek kárpótlás címén jártak, befagyasztotta. Bár nagyon nehéz a költségvetés helyzete, a kormányzat arra törekszik – tette hozzá –, hogy ezt feloldják.
– A kitelepítettek a kommunista terror megkülönböztetett módját szenvedték el. Januárban, az új alaptörvény életbelépésekor végérvényesen elbúcsúznak az 1949-es alkotmánytól, amely fennhatósága alatt ezeket a borzalmakat elkövették – fűzte hozzá.
A részben közadakozásból elkészült emlékművet, V. Majzik Mária képzőművész alkotását a főváros XXII. kerületében, az evangélikus templom kertjében állították fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.