Kitörni az ördögi körből

Előzetes egyezségre jutottak a Rendészeti Érdekegyeztető Fórum ülésén a szakszervezetek tegnap a Belügyminisztériummal. Az egyezséget azonban a kormánynak még jóvá kell hagynia. Erre holnap estig adtak időt a korkedvezményes nyugdíj megszüntetése ellen tüntető egyenruhások. A részletekről a döntésig nem kívántak nyilatkozni. Biztosan tüntetnek viszont a tanárok a kormány őket érintő tervei ellen, méghozzá pedagógusnapon.

Munkatársainktól
2011. 06. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A korkedvezményes nyugdíjazást érintő alkotmánymódosítási javaslat csak a rendvédelmi dolgozókra vonatkozna – erősítette meg tegnap a parlamentben Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter. A T. Házban a munka világával, a nyugdíjrendszer átalakításával kapcsolatban főként a szocialista ellenzék élesen támadta a kormányt. Az LMP-sek pedig bejelentették, népszavazást kezdeményeznek e témában. A kormányoldal viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy a szocialista regnálás idején ment tönkre az ország, így nincs pénz arra, hogy azok kapjanak juttatásokat az állami kasszából, akik bár tudnának, nem dolgoznak. Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy 3,7 millió dolgozó képtelen eltartani a teljes lakosságot, az intézkedések ezt a helyzetet kívánják feloldani. Kijelentette: ki kell törni abból az ördögi körből, hogy a magas adók miatt nem bővül a foglalkoztatás, ami kisebb állami bevételt és növekvő államadósságot eredményez, ez utóbbi miatt pedig ismét magas adókat kell kivetni.
Medgyessy Péter volt kormányfő az MR1-Kossuth rádióban arról beszélt, hogy egyetért a kedvezményes nyugdíjazás rendszerének felülvizsgálatával. Varga Mihály viszont éppen Medgyessyt nevezte meg az ország eladósodottságának egyik felelőseként. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint ugyancsak felelősség terheli Veres Jánost, Gyurcsány Ferencet és Draskovics Tibort.

Részletek a 2. és a 3. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.