Könnyedén vagy nyögvenyelősen

Munkatársunktól
2011. 06. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Híven a papírformához folyt a francia nemzetközi teniszbajnokság tegnapi versenynapjának első fele. A nőknél például a tavalyi finalista ausztrál Samantha Stosur és a világranglista-vezető dán Caroline Wozniacki is két játszmában nyert. Stosur pillanatok alatt végzett Simona Haleppel, pedig a román lányt már nem zavarhatta túl nagy keble, hiszen az eredményességért kisebbre műttette. A 2009-ben győztes orosz Szvetlana Kuznyecova Stosurhoz hasonlóan szintén csak két játékot veszített, Wozniacki viszont megszenvedett a selejtezőből érkezett kanadai „névrokonával”, a sorban csak 162. Aleksandra Wozniakkal; a második szettet szoros rövidítéssel hozta, egy és háromnegyed órát töltött a Philipp Chatrier-stadion salakján.
A címvédő olasz Francesca Schiavone sima győzelemmel lépett tovább, a harmadik kiemelt orosz Vera Zvonarjova viszont a döntő szettben 2:5-ről fordítva, meccslabdát hárítva nyert a német Sabine Lisicki ellen. Ellenfele sérüléssel küzdött, vereségét követően a földre hanyatlott, testi és bizonyára lelki fájdalmai miatt zokogott, végül hordágyon hagyta el a helyszínt.
Roger Federer bezzeg a Suzanne Lenglen-pályán gázolt keresztül francia riválisán, Maxime Teixeirán. Aki ugyan csak a 181. a ranglistán, de ettől még szokatlan a korábbi világelső, a Roland Garroson 2009-ben bajnok svájcitól az ilyesfajta erődemonstráció. Persze bizonyára látta kedden a címvédő és ötszörös bajnok Rafael Nadal nehézségeit, s rájött, akad még esélye neki is… A második kiemelt szerb Djokovics még három szettet sem töltött a pályán, mert román ellenfele feladta a meccset.
Tegnap kiderült, hogy a 2. kiemelt Kveta Peschke, Katarina Srebotnik cseh–szlovén kettős ellen lép majd pályára a gerincsérüléssel bajlódó Szávay Ágnes és partnere, a lett Liga Dekmeijere a női páros 2. fordulójában. A „mieink” még kedden nyertek, egy napra rá Peschkéék 6:2, 6:2-re verték a Csang Kaj Csen, Chanelle Scheepers tajvani, dél-afrikai duót. Ha bejön a papírforma, honfitársnőnknek ez lesz az utolsó fellépése, majd fél évig nem látjuk őt a pályán.

Érdekesebb eredmények. 2. forduló, női egyes: Wozniacki (dán, 1.)–Wozniak (kanadai) 6:3, 7:6 (8-6); Stosur (ausztrál, 8.)–Halep (román) 6:0, 6:2; Görges (német, 17.)–Safarova (cseh) 2:6, 7:5, 6:2; Dulko (argentin)–Pironkova (bolgár, 32.) 6:4, 6:2; Jankovics (szerb, 10.)–Dusevina (orosz) 6:3, 6:2; Kuznyecova (orosz, 13.)–Begu (román) 6:1, 6:1; Pavljucsenkova (orosz, 14.)–Barthel (német) 6:0, 7:6 (7-5); Zvonarjova (orosz, 3.)– Lisicki (német) 4:6, 7:5, 7:5; Schiavone (olasz, 5.)–Manaszijeva (orosz) 6:1, 6:2. Férfi egyes: Federer (svájci, 3.)–Teixeira (francia) 6:3, 6:0, 6:2; Tipszarevics (szerb, 29.)–Riba (spanyol) 6:1, 6:3, 6:0; Ferrer (spanyol, 7.)– Benneteau (francia) 6:3, 6:4, 6:2; Monfils (francia, 9.)–Rufin (francia) 6:3, 1:6, 6:1, 6:3; Djokovics (szerb, 2.)–Hanescu (román) 6:4, 6:1, 2:3-nál feladta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.