Liszt Ferencre emlékeztek Los Angelesben

R. Kiss Kornélia
2011. 06. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Koncerttel, kiállítással, szemináriummal emlékeztek meg Liszt Ferenc születésének 200. évfordulójáról a hét végén a Los Angeles-i Egyesült Magyar Házban. Az emlékestet az európai uniós elnökségi programsorozat eseményeként rendezte meg a Los Angeles-i magyar főkonzulátus. A szemináriumon elismert hazai és külföldi szakemberek tartottak előadásokat Liszt életéről, korát megelőző művészetéről, életművének a zenei világra gyakorolt hatásáról. A zeneszerző életútját bemutató kiállítás is nyílt a Magyar Házban, ahol az est zárásaként Gábor Judit zongoraművésznő koncertezett. A Los Angeles-i magyar főkonzulátus közleménye szerint hatalmas sikert aratott a Liszt három Verdi-parafrázisát és a b-moll balladát is felvonultató műsor, amely így az elmúlt időszak legsikeresebb helyi koncertjei között van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.