Munkavégzés fizetségért a parlamentben is

2011. 06. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy felháborodást váltott ki a szocialistákból, hogy Kövér László parlamenti elnök úgy döntött, az MSZP országgyűlési képviselői nem kapnak fizetést azokra a napokra, amelyeken a készülő alaptörvény elleni tiltakozásuk jegyében nem vettek részt annak vitáján. A szocialisták nagyobb hibája természetesen az eredeti bűn elkövetése volt. Az, hogy míg a magyar törvényhozásban az ország legfőbb törvényének vitáját bojkottálták, nemzetközi fórumokon, elsősorban az Európai Parlamentben, azt minden eszközzel és fáradhatatlanul fúrták. A kisebb hiba pedig az volt, hogy azt állították, a képviselői fizetés csökkentése hiányzásuk miatt példa nélküli merénylet. A nyilvánosság megtévesztésére még hozzátették, ők nem csökkentették a fideszes képviselők fizetését, amikor azok bojkottálták a parlamentben Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt 2006 ősze után. (A Fidesz is elkövetett egy hibát, nem magyarázta el az átejtett nyilvánosságnak, hogy mi a két hiányzás közötti különbség.)
A szocialisták fizetésének csökkentése európai megoldás volt. A bizonyítás nagyon egyszerű és egzakt. Azok a magyarországi szocialista európai parlamenti képviselők, akik az Európai Parlamentben támadták a magyar kormányt a készülő, majd elfogadott alaptörvény miatt – és akik ugyanezt folytatják Strasbourgban a jövő héten –, ezt napi 300 euróért teszik. Ugyanis az európai parlamenti képviselők alapfizetésük mellett minden olyan napra, amelyet a munkahelyükön töltenek el, ennyit kapnak akkor, ha aláírják a jelenléti ívet. Aki akar, az az aláírás után egyébként távozhat. Ez az európai megoldás.
A parlamentben a fideszes képviselők viszont csak Gyurcsány beszéde alatt vonultak ki az ülésteremből. Tehát nekik európai mércével mérve is járt a teljes fizetésük.
Azt már nem is említjük, hogy az MSZP-nek mint a marxista MSZMP utódpártjának tisztában kell lennie az elvégzett munka és a kapott bér közötti törvényszerű összefüggéssel. Voluntarizmusnak, elvtársak, itt sincs helye.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.