Múzeumi tolvajok Ličge-ben

2011. 06. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szokatlan bűncselekményt követtek el a belgiumi Ličge városának állatkertmúzeumában csütörtökön a zárás órájában. Egy látogató letépte a falról egy kitömött orrszarvú fejét, majd kirántotta egyik szarvát, és el akart menekülni. A város közepén, a Meuse folyó partján álló múzeum egyik őre és két másik alkalmazottja felfigyelt a szokatlan zajra, de a tolvaj könnygázzal fújta le és tette ártalmatlanná a lopást meggátolni igyekvőket. A látogatónak sikerült elmenekülnie zsákmányával, beült egy holland rendszámú autóba, amelyben tettestársa várta. A rendőrség azonnal lezárta a városból kivezető utakat, és sikerült elfognia a gyanúsítottakat Ličge határában. A rendőrök átadták az ügyészségnek a két tettest, akikről igazoltatásuk után kiderült, hogy lengyel állampolgárok. Az orrszarvú kihúzott szarvát visszaszállították a múzeumba.
Ázsiában az orrszarvú szarva igen drága és keresett ajzószer. Kínában egy ilyen szarvért majdnem hárommillió forintnak megfelelő jüant is adnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.