Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 06. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Le Monde
A megszokottnál veszélyesebbnek ítéli a helyzetet a Közel-Keleten a francia liberális lap. Mint fogalmaz, az „arab tavasz” lökést adhatott volna a palesztin–izraeli tárgyalások felújításának, ezzel szemben az álláspontok megmerevedtek. A lap szerint még ennél is aggasztóbb, hogy a térségbeli befolyásából veszítő Egyesült Államok minden korábbinál kevésbé képes hatni az események alakulására.

La Stampa
Obama Közel-Keletről tartott beszédével immár mind a palesztin, mind pedig az izraeli fél elégedetlen. Az amerikai elnök, az 1967-es határok emlegetésén felháborodott szövetségesét lecsillapítandó, a zsidó lobbi, az AIPAC kongresszusán megnyugtatott mindenkit, hogy megvédi Izraelt, s Washington az ENSZ-ben megvétózza Palesztina elismerését. Mint az olasz lap megállapítja, Netanjahu után így Abbász bizalma is megingott Obamában.

Die Welt
Egyfajta új közép kialakulásáról, a hagyományos néppártok új vetélytársáról írnak a német lapok a brémai tartományi parlamenti választások, illetve a Zöldek további erősödése kapcsán. A konzervatív lap úgy véli, hogy a jövőben minden bizonnyal éleződik a harc a politikai közép támogatásának megszerzéséért a CDU, az SPD és a számukra immár komoly vetélytárssá vált Zöldek között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.