Nem lesz csúszás?

2011. 06. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cáfolta azokat a híreket az oktatási államtitkár, amelyek szerint csak jövőre kerül a parlament elé az új felsőoktatási törvény. Hoffmann Rózsa lapunknak kijelentette: valóban az szerepel a minisztériumi munkatervben, hogy csak december 21-én kerül a kormány elé az új törvény normaszövege, ez azonban a végső határidő, szándékai szerint ennél jóval előbb a parlament elé kerülhet a javaslat. Hoffmann Rózsa továbbra is tartja magát ahhoz, hogy még a tavaszi ülésszak vége előtt beterjesztik az Országgyűlés elé az új felsőoktatási törvény javaslatát, amelyet majd ősszel tárgyalhat meg a Ház. Az államtitkár leszögezte: még ebben az évben lesz új felsőoktatási törvénye Magyarországnak.
Tegnap az MTI a Nemzeti Erőforrás Minisztérium munkatervére hivatkozva azt írta: a felsőoktatási törvény normaszövegéről december 8-án tárgyalna az államtitkári értekezlet, majd december 21-én kerülne a kormány elé. A közoktatási törvényről augusztusban tárgyalnának a kabinetben. Ez az MTI szerint azt jelentené, hogy csak jövőre kerülne a Ház elé az új törvényjavaslat. Szakemberek rámutattak: ha jövőre fogadnák el az új felsőoktatási törvényt, úgy 2014-re tolódna számos intézkedés, így például a két emelt szintű érettségi kötelezővé tétele a felvételizők számára, ami igen kockázatos vállalkozás. Csúszhat a jelentős pedagógus-béremeléssel járó életpályamodell bevezetése is a közoktatási törvény őszi tárgyalása miatt – állítják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.