Önértékelés Brüsszelben

Brüsszelben, az Európai Parlamentben (EP) tegnap került sor Győri Enikő uniós ügyekért felelős államtitkár, Navracsics Tibor igazságügyi és Pintér Sándor belügyminiszter meghallgatására.

2011. 06. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balog optimista. Kilencvenkilenc százalékig biztos, hogy az Európai Unió magyar elnökségének fél évét lezáró június 24-i állam- és kormányfői csúcsértekezleten jóváhagyják az európai roma kere tstratégiát – mondta tegnap Párizsban Balog Zoltán, a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár. (MTI)


Győri Enikő az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) plenáris ülésén értékelte a magyar elnökség munkáját, hangsúlyozva, hogy az – mint azt megígérte – parlamentbarát elnökség lett, amit segített az is, hogy korábban ő is az EP tagjaként dolgozott. Elmondta, az elnökség „erős Európa” jelszava mellett az emberi dimenziót akarta láthatóvá tenni. A magyar elnökséget az energiaügyek, a kohéziós politika és a közös agrárpolitika terén az EU egységének növelése vezette. Délután az EP polgári jogok, igazságügyi és belügyi bizottságában először Navracsics Tibor, majd Pintér Sándor ismertette az elért eredményeket. Az igazságügyi miniszter bevezetőjében elmondta: az általa január végén a bizottságnak bemutatott fő célokat sikerült megvalósítani, és a siker különösen kézzelfogható volt az áldozatvédelem, a romaintegráció, az adatvédelem és a gyermekjogok terén.
Az eredményes elnökségi munkáról beszámoló Pintér Sándor belügyminiszter sajnálatának adott hangot, hogy a szervezett bűnözés terén nem tudták ledolgozni az unió tízéves hátrányát. De – Göncz Kinga képviselő azon kérdésére válaszolva, hogy milyen eredményeket értek el a menekültek terén – kiemelte, hogy a magyar elnökség volt az első, amely enyhítette a Máltára nehezedő migrációs nyomást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.