Rippl-Rónaira emlékezik szülővárosa

2011. 06. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A százötven éve született Rippl-Rónai József tiszteletére rendezi meg Kaposvár az idei Festők városa hangulatfesztivált, amely csaknem ötven képzőművészeti és zenei programmal várja május 26-tól 28-ig az érdeklődőket.
A rendezvény egyik meglepetését a Rippl-Rónai Múzeum és Vaszary-képtár kiállításai mellett a köztéri tárlatok kínálják. A Vaszary-képtárban csütörtökön nyitják meg A Rippl-Rónai a magángyűjteményekben sorozat Rippl-Rónai és Medgyessy című kiállítást, a festőóriásról elnevezett múzeumban pedig péntektől az organikus absztrakt képzőművészet két sikeres képviselője, Lossonczy Tamás festő és Losonczy Ibolya szobrász munkáit láthatjuk.
Csütörtökön nyílik a város egyik bevásárlóközpontjában a II. országos utcatárlat, és szabadtéri bemutatót is láthatunk majd hat alkotó munkáiból Köztéri szobrászat 2011 címmel. A fesztivál zenei rendezvényei közül Nagy János zongorista és Frankel László Liszt in Jazz, valamint a Babos Trió koncertje ígér feledhetetlen élményt, s az a csütörtök esti csángó táncház, amelyhez a talpalávalót a Juhos együttes húzza.
Kevesebb pénzből rendez a város minden eddiginél gazdagabb fesztivált, Kaposvár tizenkétmillió forinttal támogatja a rendezvényt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.