Röviden

MN
2011. 06. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rapid bravúr
Hoang Thanh Trang szombaton megnyerte a grúziai Kutaisziban rendezett női rapid sakk Európa-bajnokságot.
A magyar olimpiai csapat éltáblása 9 ponttal végzett a 74 fős mezőny élén, egy ponttal megelőzve a második és harmadik helyezettet. (MTI)

Fuccs a finálénak
A görögöktől (8-7) és a spanyoloktól (14-11) elszenvedett vereség után harmadik athéni meccsét, a brit csapat ellenit 15-7-re megnyerte a magyar női vízilabda-válogatott a Világliga A jelű európai selejtezőcsoportjában. Ezzel négyesében a harmadik lett, s nem került be az úgynevezett Szuperdöntőbe. (MTI)

Steinmetz: Vasas
Visszatér a Vasashoz Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázó. A 31 éves center – aki az elmúlt két szezont a montenegrói Primorac Kotor együttesénél töltötte – a londoni ötkarikás játékokig szóló szerződést írt alá. A megállapodás a júniusban esedékes orvosi vizsgálatok függvényében lép életbe. Steinmetz korábban két bajnoki címet nyert (2007, 2008) a piros-kékekkel. (MTI)

Herr Siófokon
A válogatott kapus, Herr Orsolya a Siófok női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását. Vácról igazol a balatoniakhoz, akik Mörtel Renáta, Bódi Bernadett és Ábrahám Szilvia után a negyedik válogatott játékost szerződtették. (MTI)

Előzött a Pécs
A Pécs hazai környezetben 1-0-ra legyőzte a Barcs együttesét a labdarúgó NB II 27. fordulójának szombati játéknapján, ezzel feljött a Nyugati csoport második helyére, mert megelőzte a Kozármislenyben 2-2-es döntetlenre ment Gyirmótot. A listavezető Videoton-PFLA nem juthat fel az élvonalba. Keleten a Diósgyőr 4-0-ra elintézte a Hajdúböszörményt, gyakorlatilag elsőnek és feljutónak tekinthető. (MTI)

Női kalapácscsúcs
Új világcsúcsot ért el női kalapácsvetésben Betty Heidler. A németek 27 éves világbajnoka 79,42 méterrel győzött a Halléban rendezett szombati atlétikai versenyen, ezzel 1,12 méterrel javította meg Anita Wlodarczyk rekordját. (MTI)

Német elsőség
A német válogatott nyerte a férfi teniszezők düsseldorfi csapat-világbajnokságát, a szombati döntőben 2-1-re verte a címvédő argentinokat. (MTI)

Totóeredmények
A heti totó hiányos, négy olasz mérkőzés is lapzártánk után végződött. Az 1–7. sorszámú találkozók helyes tippjei: 2, 1, 2, 1, X, 1, 1. A 8., a 11., a 12. és a 14. sorszámú találkozó lapzárta után ért véget, a 9. helyes tippje 1, a 10. 2, a 13. X. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.