Röviden

Munkatársunktól
2011. 06. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar hegymászók újabb nyolcezrese
Erőss Zsolt (képünkön) és Gál László – a magyarok közül elsőként – elérték szombaton a világ negyedik legmagasabb hegye, a 8516 méter magas Lhoce csúcsát. A sportemberek a 7900 méteres IV-es táborból tíz-tizenkét óra alatt jutottak fel a hegyoromra, majd újabb hat óra alatt viszsza a táborba. Erőss a kilencedik, Gál pedig az első nyolc-ezres csúcsát mászta meg. Ez a magyar hegymászósport tizenegyedik nyolcezrese a tizennégyből.
Részletek a 16. oldalon

Ismét lehet közgyógylista
Változtatna a közgyógyellátás rendszerén az egészségügyi államtitkárság. A tervek szerint a jövőben csak az olcsóbb készítményeket lehetne felírni az elvileg ingyenességre jogosító kedvezménnyel. A tárca ezzel piaci előnyt adna az alacsonyabb árú készítményeknek, s arra ösztönözné a gyártókat, hogy a rendszeres árversenyeken tegyék olcsóbbá medicináikat.
Bővebben a 3. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.