Röviden

MTI
2011. 06. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másodfokon Szabó Loránd pere
Egy hónap múlva, június 21-én folytatódik másodfokon Szabó Loránd pere a Pécsi Ítélőtáblán. Ismeretes, Dombóvár korábbi MSZP-s, jelenleg független polgármesterét nem jogerősen hivatali visszaélés miatt 750 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte, a kétrendbeli sikkasztás és a bírósági eljárásban elkövetett vesztegetés vádja alól azonban bűncselekmény hiányában felmentette a Tolna Megyei Bíróság. (B. A.)

Bővítik az ÁSZ jogkörét
A ma kezdődő kétnapos ülésén határoz az Országgyűlés a kormány- és köztisztviselők jogállásáról szóló törvény felmenthetőséget szabályozó módosításáról. A képviselők emellett tárgyalni kezdhetik az áprilisban elfogadott új alaptörvény utáni első kétharmados, sarkalatos törvényről szóló javaslatot, amely az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jogkörét kívánja kibővíteni. (MTI)

Szülőtámogatást akar a Jobbik
Szülőtámogatási járadék bevezetését és a gyermekszám alapján nyugdíjkorkedvezmény bevezetését javasolja a Jobbik – közölte Z. Kárpát Dániel, a párt népesedési munkacsoportjának vezetője. Kifejtette, a dolgozó, adózó gyermekeknek lehetőséget kell adni, hogy személyi jövedelemadójukból közvetlenül támogathassák szüleik nyugdíját, továbbá nyugdíjkorkedvezményt kellene kapniuk a gyermekszám alapján azoknak a szülőknek, akiknek dolgozó gyermekeik vannak. (MTI)

Stratégiai szövetség
A kormánynak stratégiai szövetségesei az egyházak – mondta Szászfalvi László (képünkön), a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. A politikus hangsúlyozta: rendkívül fontos, hogy az új alaptörvényben szerepel a kereszténység nemzetmegtartó szerepe. (MTI)

Perczel András Bolyai-díjas
Perczel András kémikusnak ítélték oda a 2011. évi Bolyai-díjat. A magyar tudomány legnagyobb értékű, 100 ezer euró adómentes pénzdíjjal járó elismerését Schmitt Pál köztársasági elnök adta át tegnap este a Nemzeti Színházban. (MTI)

Táborozott a Véderő
A Véderő elnevezésű szervezet a hét végén a Pest megyei Csemő külterületén rendezte meg kétnapos táborát. A program során egyebek mellett terepharcászati, önvédelmi, fegyver- és lövészeti, katonai közelharc, éjszakai harcászati és járőrgyakorlati ismeretekre oktatták a mintegy kéttucatnyi résztvevőt. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.