Röviden

MTI
2011. 06. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyáravatás Győrben
Felavatták az osztrák Melecs elektronikai vállalkozás győri gyárát a hazánkból tavaly kivonult Lite-On üzemének helyén. Az üzemben mosó-, mosogatógépekhez, telekommunikációs eszközökhez gyártanak elektronikai alkatrészeket. (MTI)

Beruházásokat töröltek
Három olyan kiemelt beruházást törölt a kormány, amely a regionális operatív programok 2009–2010. évi akcióterveiben szerepelt. E körbe tartozik a debreceni gyógyfürdő fejlesztése, az Aggteleki Nemzeti Park ökoturizmus-fejlesztése s a Budapest szíve program – Reprezentatív kaputérség II. üteme. (MTI)

Külföldiekhez kerülhet a Cerbona
A Cerbona Zrt. külföldi befektetővel tárgyal, amely megvenné a felszámolás alatt álló élelmiszer-ipari cég eszközeit, és folytatná a tevékenységét – közölte a Gazdaság.hu. A bíróság május 19-én tette közzé a székesfehérvári Cerbona felszámolásának megindításáról szóló végzést. A vállalat még januárban döntött a felszámolás mellett. (MTI)

Árverezés holnap
A július 1-jéig meghosszabbított tilalom ellenére csütörtökön érdi devizahitelesek lakásait készülnek árverezni, köztük Kovács Istvánét, a Magyar Szociális Fórum egyik szervezőjéét. A szervezet az Otthonvédők érdekképviselet mozgósítását tervezi a moratórium vélhető kijátszásával történő árverések megakadályozására. (Sz. E.)

Védelem a baracknak
Védett földrajzi jelzésű terméknek minősítette az Európai Unió a gönci kajszibarackot. A döntést üdvözlik a helybéli termelők és a térség országgyűlési képviselője, és bíznak abban, hogy a gyümölcsből készült termékek keresettebbek lesznek Európában. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.