Röviden

MN
2011. 06. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AB-hoz fordul a Jobbik
Hat jobbikos országgyűlési képviselő fordul Alkotmánybírósághoz (AB) az „egyenruhás bűnözés” törvényi szabályozásával kapcsolatban. Úgy látják, a büntető törvénykönyv módosítása a Szebb Jövőt Polgárőr Egyesület ellen, a cigány kisebbség védelmében készült. Ez szerintük sérti az emberi méltósághoz és a szabad mozgáshoz való alapjogot, s a jogos védelem lehetőségét is. (MN)

Marad a házi őrizet
Lelovics Ottó, a volt MSZP-s főpolgármester-helyettes, Hagyó Miklós egykori kommunikációs igazgatója házi őrizetét is három hónappal, augusztus végéig hosszabbította meg tegnap a Pesti Központi Kerületi Bíróság. A bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezeléssel, zsarolással és más bűncselekményekkel gyanúsított Hagyó ügyében még múlt héten határoztak. A nem jogerős végzés szerint a szökés, elrejtőzés veszélyén túl időközben újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmények miatt is indokolt a kényszerintézkedés fenntartása. (MN)

Eltemették Róth Orsolyát
Örök nyugalomra helyezték tegnap az Afganisztánban hősi halált halt 25 éves Róth Orsolyát. A posztumusz hadnagyot családtagjai, katonatársai, barátai kísérték utolsó útjára a Fejér megyei Besnyő temetőjében. A szertartáson részt vett Hende Csaba honvédelmi miniszter is. A magyar katonák május 17-én szenvedtek balesetet, amelynek során Dálnoki András szakaszvezető is életét vesztette. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.