Röviden

MN
2011. 06. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tagadják ajánlatukat Strauss-Kahn védői
New York. Dominique Strauss-Kahnnak, az IMF volt vezérigazgatójának ügyvédei tegnap tagadták, hogy kapcsolatba léptek volna a védencüket szexuális bűncselekménnyel vádoló szobalánnyal vagy annak családjával. Közben a guineai lány rokonsága azt állította, visszautasították a jogi képviselők által állítólag felajánlott pénzösszeget. (MTI)

Újabb szexbotrány
Párizs. Újabb francia politikust vádoltak meg szexuális zaklatással – írta a Le Parisien. A francia napilap szerint a volt IMF-vezér, Dominique Strauss-Kahn esetén felbuzdulva két nő is feljelentést tett Georges Tron, a közszolgálati ügyek államtitkára ellen. Egyikük szerint a politikus számos alkalommal „fogdosta” őt. Tron tagadja a vádakat, és szerinte a két korábbi alkalmazottja így akar visszavágni azért, mert kirúgta őket állásukból. (MN)

Elbocsátott magyar diplomata
Budapest. A Külügyminisztérium egy személyt diplomatához méltatlan magatartás miatt hazarendelt Minszkből és elbocsátott – írta az Index. A magyar külképviseleten dolgozó tanácsos az orosz Newsland.ru hírportál szerint szerelmi afférba bonyolódott az állomáshelyén, kettejük légyottjáról pedig pornográf felvételek kerültek fel a világhálóra. (MN)

Hitler már nem díszpolgár
Amstetten. Megvonta a díszpolgári címet Adolf Hitlertől egy osztrák város. Az alsó-ausztriai Amstettenben egyes jogászok szerint a kitüntetett halálával magától megszűnik a díszpolgárság, ezért nem cselekedtek korábban. Az ordas eszmékről tárgyaltak Belgiumban is, ahol a Flamand Érdek nevű párt azt javasolta, azok is részt vehessenek a politikában, akik együttműködtek 1940 és 1944 között a nácikkal. (MN)

Olasz mecsettilalom?
Róma. Az olasz kormánykoalícióhoz tartozó Északi Liga le akarja állíttatni a mecsetek építését Itáliában. A jobboldali populista párt törvénytervezete szerint ez addig tartana, amíg megállapodás nem születik az új mecsetek építésének szabályairól. (MTI)

Megújuló uniós szomszédságpolitika
Brüsszel. Az Európai Unió szomszédságpolitikájának reformjára tett javaslatot tegnap az Európai Bizottság. A tervek szerint a bizottság 1,24 milliárd euróval összesen hétmilliárd euróra emelte az e politika részeként indított programok finanszírozására szolgáló összeget. (MTI)

Szoboravató
Budapest. Condoleezza Rice egykori külügyminiszter és Ed Meese, a Reagan-adminisztráció igazságügy-minisztere is Budapestre érkezik június 29-én, hogy részt vegyen a Reagan-ünnepségen, a néhai elnök szobrának avatásán. Közben magyar kormányzati politikusok is részt vettek kedd este Washingtonban a Ronald Reagan születésének centenáriuma alkalmából rendezett gálavacsorán. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.