Röviden

MTI
2011. 06. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legfeljebb kétéves hűségidőszak
A kábelszolgáltatók csak akkor módosíthatják a csatornakiosztást, ha szerződésben közölték, hogy meddig szerepel kínálatukban az adó, és ez az időszak letelt – áll a hírközlési törvény tervezett módosításában. A mobilszolgáltatók pedig legfeljebb kétéves hűségidőszakot köthetnek ki. (MTI)

Vizsgálat alatt a cukorprivatizáció
Napirendre tűzte az Országgyűlés a cukorgyárak privatizálását vizsgáló bizottság felállítását – közölt az agrártárca tegnap. A Font Sándor és Ivanics Ferenc által benyújtott javaslat szerint a testület a privatizáció körülményei mellett vizsgálja majd azt is, miért asszisztált a Gráf József vezette agrártárca a nyereséges hazai cukortermelés elsorvasztásához. (H. P.)

Bepereljük Brüsszelt uniós pénzek miatt
Jogtalanul követel vissza mintegy 700 millió forintos Sapard-támogatást hazánktól az Európai Bizottság, ezért Magyarország beperli a szervezetet – adta hírül az Agromonitor.hu. A bizottság azért rendelt el viszszafizetést, mert megítélése szerint Magyarország a pénzeket az előírt háromhavi határidőn túl fizette ki. A magyar álláspont szerint viszont a határidőt az ellenőrzések utáni teljes dokumentáció összeállításától kellett számítani, ami hoszszabb időt vett igénybe. (H. P.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.