Röviden

MN
2011. 06. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Humor
Vigh
Teheneket próbált megnevettetni egy humorista Nagy-Britanniában, és egy állatszakértő szerint sikerült is kicsit megmosolyogtatni a kérődző közönséget. S a marhák ezért még tejeltek is neki!

Járvány Németországban
Négy halálos áldozatot követelt eddig Németországban a hasmenésjárvány, a kórházakban több mint négyszáz beteg fekszik az EHEC-vírus fertőzésének gyanújával, 138 személy állapota súlyos. A Robert Koch Intézet megdöbbentőnek nevezte a járvány terjedésének a sebességét, és további elhalálozásoktól tart. A német egészségügy illetékesei előtt nem ismeretlen a kórokozó, de a jelenleg fellépő fertőzés forrásáról teljes a tanácstalanság. (MN)

Leégett droglabor
Kigyulladt és leégett egy tanya kedden Nyíregyházán, az oltás után a hatóságok több millió forint értékű ópiumot, mákot és kábítószer gyártásához szükséges anyagokat találtak az épületben. A tüzet a vegyszerek okozták. A lángokat a környéken élők vették észre, s ők jelentették a rendőrségnek, hogy három férfit láttak elmenekülni a helyszínről. Őket tegnap hajnalban Kisvárdán fogták el a nyomozók. Őrizetben van a tanya tulajdonosa is, akit bűnsegédlettel gyanúsítanak. (D. M.)

Drámai jelenet a Kossuth téren
Felakasztotta magát tegnap a budapesti Kossuth téren egy 62 éves férfi a Parlament egyik kapujánál, testét járókelők vágták le a kötélről, majd a mentők újraélesztették, és kórházba szállították. Az elkeseredett ember egy, a sérelmére elkövetett csalás miatt akart megválni az életétől, a zsebében búcsúlevelet találtak. A rendőrség közigazgatási eljárást indított az ügyben. (Police.hu)

Júniusban döntenek Stohl Andrásról
A jövő hónapban hoz másodfokú, jogerős döntést Stohl András ügyében a Pest Megyei Bíróság; a színész-műsorvezetőt súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt márciusban két év, négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Budakörnyéki Bíróság. A híresség a döntés előtt úgy nyilatkozott, hogy elfogadja a rá kiszabott ítéletet, majd a verdikt után enyhítésért fellebbezett. (MN)

Új típusú űrhajóval készülnek a Marsra
A világűr „mélyére” tervez küldetéseket új, legénységet szállító űrhajójával az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA. A Multi-Purpose Crew Vehicle járművekkel, amelyek háromhetes missziókra viszik majd négyfős legénységüket, a NASA reményei szerint egyszer majd kisbolygókra és a Marsra is indíthatnak küldetéseket. (MTI)

Skandináv lottó
Első sorsolás: 8, 10, 12, 22, 28, 32, 34. Második sorsolás: 9, 14, 15, 16, 30, 34, 35.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.