Röviden

MN
2011. 06. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balkáni büntetés
Brüsszel. Az Európai Bizottság ma javasolni fogja, hogy a nyugat-balkáni országok számára állítsák vissza a vízumkötelezettséget, mert az állampolgáraik visszaélnek a rendszerrel – jelentette az EurActiv. Az intézkedés megbüntetné a Szerbiához és Macedóniához hasonló országokat azért, mert nem tudták megakadályozni, hogy állampolgáraik a vízummentes övezetet kihasználva menekültstátust kérjenek az uniós államok valamelyikében. (MN)

Fico aggódik
Pozsony. Robert Fico volt szlovák kormányfő szerint beláthatatlan következményekkel járhat a közép-európai régió stabilitására, ha a jövőben szlovák állampolgárok választhatják meg a budapesti politikai vezetést. „A magyar állampolgárság odaítélése a Szlovák Köztársaság állampolgárainak egy magyar törvény alapján történik, ami beavatkozás a Szlovák Köztársaság belügyeibe” – nyilatkozta. (MTI)

Chilei vizsgálat
Santiago. Kihantolták tegnap Salvador Allende egykori chilei elnök földi maradványait Santiago központi temetőjében abban az igazságügyi vizsgálatban, amelynek célja, hogy megállapítsa: az államfő öngyilkos lett-e az 1973-as puccs idején, vagy lelőtték. (MTI)

Amerikai kémkedés
Stockholm. A svéd hatóságok engedélye nélkül kémkedtek amerikai titkosszolgálatok ügynökei feltételezett terroristák után a skandináv országban. A Svenska Dagbladet című lap párhuzamot vont az amerikaiak svédországi tevékenysége és a pakisztáni amerikai kommandós akció között, amelyben megölték Oszama bin Ladent. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.