Spanyolok tavasza

A kampánycsend teljes figyelmen kívül hagyásával, harmincezer fős tömeg tüntetésével zajlottak le tegnap a spanyol helyhatósági és regionális választások.

Munkatársunktól
2011. 06. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A voksolástól a szakértők azt várják, hogy a hét éve kisebbségben kormányzó szocialisták súlyos vereséget szenvednek, de a gazdasági nehézségek miatt elégedetlen fiatalok az ellenzéki Néppártot sem támogatják. Bár a kairói főtér emlékét idézve többször felmerült a spanyol Tahrír tér analógia, többen tagadták, hogy kapcsolat lenne az ő mozgalmuk és az egyiptomi elnökbuktató forradalom között. A várakozások szerint azonban a tüntetések a szavazás után is folytatódni fognak. Továbbiak a 9. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.