Stosurnak bő egy óra kellett csak

Munkatársunktól
2011. 06. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétszettes, 68 perc alatt aratott győzelemmel kezdte meg szereplését a francia nyílt teniszbajnokságon, Párizsban a női egyesben tavaly döntős Samantha Stosur. A Roland Garroson nyolcadikként kiemelt ausztrál a tegnapi nyitó fordulóban a cseh Iveta Benesovára mért 6:2, 6:3-as vereséget, s jutott a 2. körbe, ahol a román Simona Haleppel találkozik. Ő az orosz Kudrjavcevát intézte el 6:2, 6:1-re. Stosur honfitársa, a volt világelső Lleyton Hewitt sokkal szomorúbb napot zárt: alig néhány órával a rajt előtt lemondani kényszerült az indulást, mert bal bokája megsérült.
A két magyar bemutatkozásra vár: Szávay Ágnes ellenfele a selejtezőből továbbjutott fehérorosz Olga Govorcova lesz, a jelenlegi világranglistán 41. magyar eddig négy alkalommal találkozott 22 éves riválisával, és háromszor legyőzte. Arn Gréta, amint arról már beszámoltunk, a kilencedik kiemelt cseh Petra Kvitovával csap össze.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.