Sztrájkot ígérnek a tüntető tanárok

A terhelés további növelése ellen tiltakozott, valamint magasabb bért és nagyobb megbecsültséget követelt tegnap Budapesten a Hoffmann Rózsa vezette oktatási államtitkárság épülete előtt több ezer tanár, akik teljesen megtöltötték a Szalay utcát.

2011. 06. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke a demonstráción kijelentette: ha nem sikerül megegyezni a kormányzattal, fel kell vetni az őszi sztrájk lehetőségét. Mendrey munkabeszüntetésre vonatkozó szavait nagy üdvrivalgás fogadta. A demonstráció végén a tüntetők petíciót adtak át az oktatási államtitkárság képviselőjének. Hoffmann Rózsa sajnálattal vette tudomásul, hogy az idei pedagógusnap a szakszervezetek demonstrációjáról szól.
Tudósítás a 2. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.