Tovább pörgött a parkolóóra

Győr Ágnes
2011. 06. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feltehetőleg átmeneti technikai problémák miatt nem tudták többen leállítani a parkolási díj felszámolását tegnap a fővárosban azután sem, hogy elhagyták a fizetős parkolóhelyet, és távozásukról SMS-ben értesítették a társaságot – tájékoztatta lapunkat az Első Mobilfizetés Elszámoló (EME) Zrt. munkatársa. A cég által szerkesztőségünkhöz eljuttatott levél szerint probléma kizárólag az ad hoc mobilparkolás szolgáltatással volt. A hiba pontos okát vizsgálja a cég.
Lapunk azután fordult a főváros egyes részein, illetve több vidéki településen is a mobilparkolási szolgáltatást nyújtó céghez, hogy szerkesztőségünket felkereste egy olvasó. A hölgy elmesélte, hogy a főváros XIII. kerületében, a Visegrádi utcában állt meg autójával szerda délután 14.40-kor. A parkolás kezdetéről SMS-t küldött a szolgáltatónak, üzenetére azonban nem érkezett visszajelzés, ezért megismételte azt. Ekkor a rendszer jelezte neki, hogy 14.48-tól elkezdte felszámolni a parkolási díjat.
Amikor a hölgy 16.12-kor elállt kocsijával a parkolóhelyről, ismét SMS-ben értesítette a társaságot. Üzenetére azonban nem érkezett visszajelzés egészen 17.46-ig. Ekkor arról tájékoztatták, hogy hat órakor lejár a parkolása, noha már hosszú ideje továbbállt autójával. Végül így valamivel kevesebb mint másfél órás parkolásért több mint háromórányi díjat számoltak fel, a végöszszeg 1273 forint lett, amihez tranzakciós költségek is társulnak. Kérdésünkre az EME Zrt. munkatársa elmondta: a rendszerhiba miatt túlszámlázott ügyfeleknek maguknak kell felvenniük a mobilszolgáltatókkal a kapcsolatot, a cég nem jelzi a társaságoknak, hogy ne terheljék rá a vásárlóra a hibásan mért parkolási díjakat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.