Véletlen lövés Piricsén?

Vona Adrienn
2011. 06. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hét sörét van a mai napig Gy. Magdolna sértett bal lábában, amit a három évvel ezelőtti piricsei támadáskor kapott – mondta az asszony a Pest Megyei Bíróságon tegnap a hat halálos áldozattal járó gyilkosságsorozat tárgyalásán. A 67 esztendős, írni-olvasni nem tudó Gy. Magdolna tegnap kijelentette, csak akkor hajlandó vallomást tenni, ha a vádlottakat kivezetik a teremből, mert fél. Vallomásából kiderült, 2008. augusztus 8-ra virradóan éjjel a házára Molotov-koktélt dobtak és ő figyelmeztetni akarta a szomszédos házban lakó fiát és családját. Az asszonyt akkor érték a sörétszemek, amikor az ajtót résnyire kinyitotta. Elmondása szerint a kórházban azért nem távolították el testéből az összes sörétszemet, mert félt attól, hogy a támadói az intézményben végezni fognak vele, így saját felelősségére távozott. Az asszony azt is kijelentette, hogy az ajtóban két alakot látott.
A tanúhoz a vallomása után Pető Zsolt harmadrendű vádlott kérdéseket is intézett a távolodó alakokkal kapcsolatban. Erre Gy. Magdolna szidalmazni kezdte a vádlottat, mire a bíró figyelmeztette, hogy kivezetteti a teremből. A bírósági tárgyalás végén Kiss István másodrendű vádlott kijelentette, véletlenül, reflexből lőtt Piricsén, nem számított arra, hogy a rossz állapotban lévő házban még laknak. A másodrendű vádlott végezetül kezdeményezte a piricsei támadás helyszínén végzett helyszíni kihallgatáson készült videofelvétel lejátszását is. Mint mondta, a felvételeken látszik, hogy a rendőrök nem biztosították megfelelően a helyszínt.
A romagyilkosság-sorozat feltételezett elkövetői közül Kiss Árpád elsőrendű, Kiss István másodrendű és Pető Zsolt harmadrendű vádlott 2008. augusztus 7-én éjjel Piricsére indult, mivel úgy ítélték meg, hogy a pár hónappal korábbi galgagyörki támadás nem keltette fel kellő mértékben a sajtó figyelmét a roma–magyar problémákkal kapcsolatban. Kiss Árpád elsőrendű vádlott a település közelében parkolt le, és fedezte Kiss Istvánt és Pető Zsoltot, akik az Ady Endre utcában két házra is Molotov-koktélt dobtak, majd több lövést is leadtak. A vádlottak közül Pető Zsolt tegnap is tagadta bűnösségét. A per a jövő héten folytatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.