A zászló sem tetszik

2011. 07. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Figyelemre méltó küzdelmet vívott a Városháza baloldali ellenzéke minap a Budapest új zászlajáért folytatott csatában. A kisebbségben harcoló vitézek két hullámban támadták a Tarlós István vezette véderőt. Az első arra a haditervre épült, hogy meggyőzzék a döntéshozókat, kár ilyen piti üggyel lacafacázni.
Később új taktikával álltak elő a támadók: számon kérték Tarlósékat, miért nem egyeztettek szakmai és civil szervezetekkel, mielőtt napirendre tűzték ezt a rendkívül fontos témát. A szocialisták frakcióvezére fel is szólította a főváros vezetését, vonja vissza az időközben megszületett határozatot, s csak a velük történt egyeztetés után, szeptemberben tűzze azt ismét napirendre, ha már annyira ragaszkodik hozzá. (Feldúltnak látszott szegény Horváth Csaba, tekintetében nyoma sem volt annak a derűnek, ami tavaly tavaszszal, az emlékezetes ingyenbékávés beszédekor sugárzott belőle.)
A határozat megszületését kemény véleményháború követte a különféle internetes portálokon. Demszky Gábor is gyakran szóba került, mint a régi lobogó megrögzött híve, aki még a március tizenötödikéken is piros-sárga-kékbe öltöztette a lezüllesztett fővárost. (Több megjegyzést is kapott a szamizdatos ember, ezekből nem sokat fog átemelni a készülő emlékirataiba…) Lerövidítve: az önkormányzati többség a célját és a zászlót kitűzte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.