Bebalzsamozta magát

2011. 07. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vajnai Attila, a Magyarországi Munkáspárt 2006 elnöke útban van a halhatatlanság felé. A tántoríthatatlan kommunista harcos, akit épp a minap marasztalt el sokadszor a bíróság tiltott önkényuralmi jelkép folytatólagos használatának vétségéért (ezúttal százhúszezer forintra büntették), nagy valószínűséggel a jövőben is kitűzi hajtókájára a vörös csillagot.
Igaz, hogy 1993 óta törvény (Btk. 269/B) tiltja az önkényuralmi jelképek – horogkereszt, SS-felirat, nyilaskereszt, sarló-kalapács, vörös csillag – használatát, Vajnai Attila azonban fütyül erre, őt más anyagból gyúrták, fölötte áll a magyar jogrendszernek, őt egy daliás korszak hagyta itt őrlángként, vagyis afféle relikvia, mementó, lebetonozott felkiáltójel – no pasarán!
Az itt felejtett partizán szépnek, vállalhatónak, sőt követendőnek tartja mindazt, amit a vörös csillag jelképez, ha rajta múlna, kihelyezne minden sarokra egyet-egyet. (Pártjának székháza egyenesen ötcsillagos lenne…) Vajnai néhány esztendeje egészen Strasbourgig ment panaszra az Emberi Jogok Európai Bíróságához, azt kérte, mondja ki a testület, hogy őt idehaza megfosztják alapvető jogaitól, lám, már uszítani sem engedik a vörös csillaggal. A nemzetközi zsűri helyt adott a kesergő bolseviknak, ám ez körülbelül anynyit ér, mint halottnak a csók, ugyanis a témakör nemzeti hatáskörbe tartozik, az pedig idehaza a fentebb leírtakat szerint rendelkezik. Következik ebből, ha Vajnai okvetlenül csillaggal a keblén akar domborítani, azt legfeljebb Kubában, Észak-Koreában és más haladó népi demokráciákban teheti meg. Vagy idehaza a budaörsi szoborparkban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.