Népszavazás a bonyhádi iskoláért

2011. 07. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Népszavazást kezdeményez a bonyhádi Arany János Egységes Iskola szülői fenntartásba történő átadásáról az intézmény szülői szervezete – jelentette ki lapunknak Schuler Zoltán, a Völgységi Szülői Egyesület a Gyermekekért szervezet elnöke. Közölte: májusban levélben kérték Potápi Árpád polgármestertől, hogy adja át a bezárásra ítélt iskolát a szülőknek, akik vállalják, hogy például alapítványi formában tovább működtetnék az intézményt, ám azóta sem kaptak választ. Szerinte érthetetlen, hogy az önkormányzat miért akarja bezárni az iskolát, amikor ez a legtöbb tanulót vonzó intézmény, teljes kihasználtsággal működik, ráadásul a megmaradó két általános iskola a túlzsúfoltság miatt nem tudja majd garantálni a gyerekek megfelelő oktatását, így például testnevelés órára a tanulóknak vissza kellene járniuk régi iskolájukba. Az önkormányzat ráadásul nem szeretné hasznosítani a bezárt intézményt, az az új tanévtől üresen állna. Schuler kijelentette: az iskolába járó diákok szüleinek háromnegyede – mintegy háromszáz ember – töltött ki olyan hivatalos nyilatkozatot, amelyben leszögezik, hogy nem járulnak hozzá gyermekük másik iskolába történő áthelyezéséhez.
Emlékezetes: a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete arra buzdítja az átszervezés előtt álló oktatási intézmények szülői közösségeit: ha nem értenek egyet a megszüntetéssel, hozzanak létre alapítványt, és kérelmezzék az önkormányzattól az óvoda, iskola szülői fenntartásba kerülését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.